Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijna overal samenwerking opvang en onderwijs

Bijna overal samenwerking opvang en onderwijs

Met het ondertekenen van een samenwerkingsconvenant tussen ruim 40 kinderopvang- en peuterspeelzaalorganisaties en de opleidingen in Zuid-Limburg zijn in 17 van de 21 regio’s samenwerkingsverbanden tussen opvang en beroepsonderwijs afgesproken. De BKK (Bureau Kwaliteit Kinderopvang) stimuleert deze samenwerking met het oog op een kwaliteitsverbetering in de kinderopvang.

Maximale aansluiting bij de praktijk
Nog vier regio’s hebben nog geen officiële samenwerkingsverklaring ondertekend, maar dat kan niet zo heel lang meer duren. In de regio’s Drechtsteden, Haaglanden en Twente zijn de convenanten al in voorbereiding. In Zuid- Limburg zijn de betrokkenen tevreden met het convenant. Gerard Hermkens van Kinderopvang TweedeHonk: ‘We willen dat de opleiding maximaal aansluit bij de praktijk en dat het beroepsbeeld bij potentiële pedagogisch medewerkers reëel is. Dat kunnen we bereiken als kinderopvangorganisaties en opleiders het hele traject met en op elkaar afstemmen: van voorlichting over het beroep tot inhoud van de opleiding en beroepspraktijkvorming.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.