Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurswijziging bij Kids First COP

Marianne Velsink
Marijke Fokkema gaat per 1 oktober samen met Ben Schnieders de Raad van Bestuur van kinderopvangorganisatie Kids First COP vormen. Kids First COP is een vrij grote kinderopvangaanbieder in Noord-Nederland.
KidsFirstCOP-AdobeStock.jpg
In 2016 nam Kids First COP het failliete Sisa Kinderopvang over. - Foto: AdobeStock

Fokkema neemt het stokje over van interim directeur Arienne van Mil. Marijke Fokkema is geen onbekende naam in de noordelijke kinderopvang. Sinds 2001 was zij directeur-bestuurder van ASKA (Algemene Stichting Kinderopvang Assen) en vanaf juni 2017 was ze actief als bestuursadviseur van Plauteau Kinderopvang. Daarnaast heeft ze in de provincie Drenthe nauw samengewerkt met onderwijsinstellingen bij de ontwikkeling van IKC’s.

Netwerk

Ben Schnieders en de Raad van Toezicht/Commissarissen kozen unaniem voor Fokkema vanwege haar bestuurlijke ervaring en haar netwerk in Groningen, Friesland en Drenthe. Schnieders: ‘We vertrouwen erop dat Marijke de ambities van Kids First COP groep met enthousiasme kan uitdragen en zo bouwt aan de huidige organisatie.’

Kids First COP is een vrij grote aanbieder van kinderopvang in Groningen, Friesland en Drenthe. In totaal zijn er 72 peuterscholen, 26 kinderdagverblijven en 31 buitenschoolse opvanglocaties.

In 2016 nam de organisatie nog het failliete Sisa Kinderopvang over. Lees meer over deze overname in dit artikel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.