Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Belangrijke informatie over gebruik zelftesten voor gastouders

Gastouders ontvangen vanaf maandag 10 mei op het woonadres (ook de gastouder aan huis) een set zelftesten. Met deze zelftesten kunnen gastouders zich twee keer per week, tot de zomer van 2021, preventief testen op COVID-19. Wil je daar geen gebruik van maken? Meld je dan vóór 7 mei af.
belangrijke-informatie-over-gebruik-zelftesten-voor-gastouders
Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Dit gebeurt automatisch; de testen hoeven niet aangevraagd te worden. Het preventief zelftesten is niet verplicht, maar wanneer gastouders de zelftest twee keer per week preventief gebruiken, kunnen besmettingen vroegtijdig worden gesignaleerd en meerdere besmettingen worden voorkomen. Ook kinderopvangorganisaties ontvangen in mei de sets met zelftesten voor medewerkers.

Afmelden

Wil je als gastouder géén gebruik maken van de zelftesten? Stuur dan uiterlijk 7 mei a.s. voor 12.00 uur een mail met hierin je LRK-nummer en je naam naar afmeldenzelftesten@minszw.nl.

De voorraad zelftesten is beperkt. Als je de zelftesten niet wilt gaan gebruiken, kunnen door afmelding andere gastouders eerder gebruik maken van deze mogelijkheid.

Stichting Nysa

In de afgelopen periode heeft Stichting Nysa, de brancheorganisatie voor gastouders, met regelmaat overleg gevoerd met de Directie Kinderopvang van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Nysa zegt dan ook verheugd te zijn dat SZW besloten heeft dat ook de gastouderopvang gaat beschikken over de preventieve zelftesten.

Nysa: ‘Deze zelftesten komen niet in de plaats van de normale PCR-test bij de GGD. Bij klachten of bij bron- en contactonderzoek van de GGD blijft de regel: laat je, met voorrang, testen bij de GGD-teststraat.’

Download de brief van de Directie Kinderopvang van het Ministerie van Sociale Zaken >>

De eerste kinderopvangorganisaties ontvangen deze week de zelftesten voor medewerkers, maar voor sommige scholen met inpandige kinderopvang duurt dit nog enkele weken vanwege leveringsproblemen. Lees meer

Bron: Stichting Nysa

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.