Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Basisschool breidt lesuren uit tot 36 uur per week

Lesuren

De Rotterdamse Agnesschool (een basisschool) gaat het aantal lesuren in de week met 10 uur verhogen van 26 naar 36 lesuren per week. Er volgen meer scholen, ook middelbare scholen. De extra lesuren moeten leiden tot betere cijfers en een daling van het aantal leerlingen dat vroegtijdig van school gaat.

Leerlingen van de groepen zeven en acht van de Agnesschool beginnen met de extra lesuren. Dit wordt uitgebreid naar andere groepen.

Children’s Zone
De nieuwe onderwijsmethode, Children’s Zone, is geïnspireerd op de Harlem Children’s Zone in New York en is in Rotterdam onderdeel van het Nationaal Programma Kwaliteitssprong Zuid. Met dat programma willen onder andere de gemeente en de rijksoverheid Rotterdam-Zuid er weer bovenop helpen. Zuid is al jarenlang een probleemgebied.

Beroepsoriëntatie
Tijdens de extra lesuren krijgen leerlingen onder andere taal, rekenen en Engels maar ook studievaardigheden, filosofie, huiswerkbegeleiding en extra gymles. Ook wordt aandacht besteed aan beroepsoriëntatie. De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge vindt het kiezen van een juiste opleiding met zicht op een baan essentieel om schooluitval tegen te gaan: ‘Als het om de toekomst van onze kinderen gaat, mogen we ons niet neerleggen bij de resultaten uit het verleden.’

Wijkteam
De ouders en leerlingen van de Agnesschool tekenen een contract met de school en een wijkteam verleent zorg op school. Deze teams werken met ouders thuis aan de keukentafel aan een stabiele gezinssituatie. De leerkrachten kunnen zich dan concentreren op het geven van onderwijs en het beste uit de kinderen te halen.

Bron: ANP
ANP Photo, Marcel van Hoorn

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.