Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Baby’s laten huilen slecht voor ontwikkeling

De conceptrichtlijn ‘Slaap en slaapgedrag bij kinderen’ van TNO levert veel boze reacties op. Eind februari nam het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) afstand van de richtlijn. Ook De Correspondent besteedt er aandacht aan.
Richtlijn huilen.jpg
Alleen huilengeeft een kind veel stress en het kan een negatieve invloed hebben op de hechting van het kind. - Foto: Fotolia

Kinderen

Registreren

2 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Baby's hebben een rustige omgeving nodig. Als dit op een kinderdagverblijf is dan met sensitieve leidsters die inspelen op de behoeften van elk kind. Daarnaast hebben baby's bewegingsvrijheid nodig.
  Daarom pleit ik voor:
  – Horizontale groepen in de kinderopvang of in ieder geval een aparte babygroep. Op deze aparte babygroep leidsters die zich verder verdiept hebben om zo sensitief mogelijk met baby's om te gaan en kennis van de totale ontwikkeling. Met een ruimte die daar op aansluit.
  De visie van Pikler kan hierbij prachtig ondersteunend werken.
  – Een extra stagiaire of vrijwilliger op de groep voor een paar extra handen en ogen.
  – Max. 8 baby's met twee leidsters en niet 9 als er één kind 1 jaar of ouder is.
  – Max. 4 baby's met een leidster alleen; alleen als er extra assistentie in de groep is, anders max. 3 baby's helemaal alleen als er niemand bij geroepen kan worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.