Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Au pairs in trek door duurdere kinderopvang

Au

Nu de kinderopvang voor gezinnen met een hoog inkomen flink duurder wordt, merken bemiddelingsbureaus voor au pairs dat de vraag toeneemt. Volgens berekeningen van het ministerie van Sociale Zaken gaat de groep hoogste inkomens (gezamenlijk jaarinkomen van 118.000 euro en hoger) jaarlijks ruim 2200 euro extra betalen voor twee dagen kinderopvang voor twee kinderen. Een au pair kost een gezin maandelijks tussen de zes- en zevenhonderd euro.

Gestegen kosten kinderopvang
Het Nederlandse Dagblad hield een rondgang langs een aantal bemiddelingbureaus voor au pairs. Het bureau Super Nanny Au Pair Services (SNAPS) kreeg er in de afgelopen periode zestig gezinnen bij. Tijdens intakegespreken blijkt dat de gestegen kosten van kinderopvang zeker een rol spelen. Het bureau Holland Au Pair schat dat het aantal aanvragen de afgelopen periode met zó’n twinitg procent is gestegen.

Culturele aspect
De bureaus benadrukken dat alleen financiële overwegingen niet genoeg zijn om met een au pair in zee te gaan. Ron van der Pol, directeur van Holland Au Pair zegt in het Nederlands Dagbald: ‘Het gaat vooral ook om het culturele aspect: meisjes de gelegenheid geven om hun horizon te verbreden. Sommige gezinnen vallen daarom af.’

Lees het volledige artikel (let op alleen tegen betaling) op nd.nl >>

Bron: Nederlands Dagblad
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.