Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Apeldoorn leidt werklozen op tot gastouders

Apeldoorn leidt werklozen op tot gastouders

De gemeente Apeldoorn biedt mensen in een uitkeringssituatie een opleiding tot gediplomeerd gastouder aan. Na het afronden van de opleiding kunnen de gastouders gegarandeerd aan het werk bij gastouderbureaus Mr. Nosey en Flexmoeders.nl.

Ook in andere gemeenten
Meerdere gemeenten volgen het voorbeeld van Apeldoorn, zoals de gemeenten Deventer, Amersfoort, Lelystad, Amsterdam en Drechtsteden. De opleiding van de gastouders in spé wordt verzorgd door Drieluik Projecten. De gemeente, de gastouderbureaus en Drieluik Projecten zien in deze opleiding de oplossing voor het aantal knelpunten in zowel de gastouderopvang als de herintegratie van uitkeringsgerechtigden. In 2006 werd een dergelijk intiatief ook al georganiseerd in Drachten (gemeente Smallingerland), Leeuwarden, Nijmegen, Amsterdam en Utrecht. Hier werden mensen uit de bijstand opgeleidt tot gastouder. Ook nu nog zijn een 4-tal groepen in opleiding.  Alle deelnemers kregen en krijgen een baan aangeboden bij gastouderbureau Kiddy Space.

‘Ideale combinatie’
Wethouder Hans Wegman van de gemeente Apeldoorn:  ‘We zijn er trots op dat de gemeente Apeldoorn actief aan de slag is gegaan om mensen in een uitkeringssituatie op te leiden tot gastouder.’Ook manager Sandra Schaft van Drieluik Projecten is positief: ‘De kwaliteit van de opleiding is hoog en de motivatie van de deelnemers is groot. Een ideale combinatie om te komen tot een duurzame arbeidsparticipatie.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.