Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Animo voor app meldcode is groot

Er is veel animo voor de gratis app meldcode kindermishandeling voor kinderopvangmedewerkers. De app is tot nu toe ruim 6.200 keer gedownload en dat is meer dan waar de initiatiefnemers op hadden gerekend.
ANP

De app, die gratis is, werd een maand geleden gelanceerd door BOinK, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang en Sociaal Werk Nederland.

Meest populaire pagina’s

De meest gebruikte pagina’s uit de app zijn het overzicht van het stappenplan huiselijk geweld, de pagina van de noodsituatie en de pagina met het overzicht van het stappenplan bij een vermoeden van misbruik door een medewerker. In totaal werden de pagina’s ruim 55.700 keer bekeken. Ook de optie voor het downloaden van het protocol ‘kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag’ voor de kinderopvang is favoriet.

Ambitieuze doelstelling

Hoewel het resultaat goed is, rekenen ze zich bij BOinK nog niet rijk. In een persbericht meldt BOinK ‘dat de doelen veel ambitieuzer zijn, namelijk dat iedere pedagogisch medewerker en gastouder de app op zijn/haar telefoon installeert. Daarnaast moet op elke kinderopvanglocatie de app op minimaal één telefoon of tablet van de organisatie geïnstalleerd zijn.’ Ook wil BOinK dat de aanwezigheid van de app op een locatie voor de GGD-inspectie moet bewijzen dat de verbeterde meldcode kindermishandeling bekend is en gebruiksklaar.

Downloaden

De app is gratis te downloaden in de App Store of de Play  Store. De app is speciaal ontwikkeld voor beroepskrachten in de kinderopvang en gastouders. In de app is ook het nieuwe afwegingskader meegenomen.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.