Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdams stadsdeel legt kinderopvang regels op

Amsterdams stadsdeel legt kinderopvang regels op

Er gelden nieuwe regels voor kinderdagverblijven in het Amsterdamse stadsdeel Oud-West. Zo mag er per binnenterrein maar één kinderdagverblijf worden gevestigd en speelplaatsen mogen niet groter zijn dan vijftien procent van het oppervlak van het binnenterrein. Ook eist het stadsdeel dat ondernemers die een nieuw kinderdagverblijf willen starten, eerst in gesprek gaan met bewoners.

Megafoon
Hiermee wil het stadsdel Oud-West voorkomen dat bewoners opnieuw last krijgen van het lawaai van kinderen in binnentuinen. Vorig jaar liep het nog uit de hand in de Frederiksstraat bij kinderdagverblijf Dromelot. Een boze buurtbewoner schold de kinderen toen uit door z’n megafoon en wenste ze allerlei nare ziektes toe. Na dit opstootje kwamen er meerdere meldingen binnen van mensen die last hadden van het lawaai van buiten spelende kinderen.

Maximale toegestane geluid
Het stadsdeel heeft geen regels opgesteld over het maximale hoeveelheid geluid die buiten spelende kinderen mogen produceren of de tijden waarop ze buiten mogen zijn. Dit is al geregeld in landelijke wetgeving. Vooralsnog gelden de opgestelde regels alleen voor stadsdeel Oud-West.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.