Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alle SKSG-locaties krijgen rookvrije borden

Tijdens de ‘Wereld Niet Roken Dag’ heeft kinderopvangorganisatie SKSG (Groningen) het eerste rookvrije bord op locatie Poolster onthuld. Het is de bedoeling dat deze borden op alle locaties van SKSG komen te hangen.

Deze actie hoort bij het project Rookvrije Generatie waar SKSG partner van is, een initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds. De bedoeling is om een samenleving te creëren waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Groningen wil de eerste rookvrije stad van Nederland worden.

‘Er hangt niets boven Groningen’

Alle locaties van SKSG zijn officieel rookvrij. Om dat ook naar buiten uit te dragen, komen er op alle locaties van SKSG rookvrije borden te hangen. Tijdens de onthulling van het eerste bord hielden Enno van der Werff, directeur/bestuurder van SKSG en gemeenteraadslid Wieke Paulusma (D66) een toespraak over het belang van rookvrij opgroeien. Om te zorgen ‘dat er niets boven Groningen hangt’ tijdens de onthulling van het eerste rookvrije bord, drukten de SKSG kinderen op het juiste moment op een knop om het aanwezige rookkanon stop te zetten.


Wat willen de partijen KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds bereiken met de campagne van de ‘Rookvrije Generatie’? Lees meer in dit artikel 


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.