Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alle opvanglocaties gastouders in LRK

gastouders

Vanaf 13 juni moeten alle opvanglocaties van gastouders geregistreerd staan in het Landelijke Register Kinderopvang (LRK). Nu staan gastouders met één locatie in de lijst vermeld, maar sommige gastouders vangen kinderen op meerdere adressen op, vaak bij de vraagouder zelf.

Overgangsperiode
Om gastouders en gastouderbureaus te tijd te geven dit administratief in orde te maken, is er een overgangsperiode ingesteld tot 1 oktober 2012. Vanaf die datum wordt het wettelijk verplicht voor gastouders om al hun opvanglocaties te laten registreren. Iedere locatie krijgt dan een eigen LRK-registratienummer. Het is na 1 oktober ook niet meer mogelijk om een nieuw adres door te geven via een wijzigingsformulier. Hiervoor moet een aanvraagformulier gebruikt worden.

Oormerken
Zoals gezegd is er tot 1 oktober tijd om op een speciaal overgangsformulier alle opvanglocaties door te geven aan de gemeenten. Dit formulier wordt nu ontwikkeld. Gemeente-ambtenaren zijn geïnstrueerd om deze wijzigingen tot die datum in het LRK op te nemen zonder het te oormerken als nieuwe aanvraag. 

Bron: operatiekinderopvang.nl
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.