Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alle kinderen naar buiten tijdens Buitenspeeldag 2019

Frida Noordzij
De 12e editie van de Nationale Buitenspeeldag vindt plaats op 12 juni 2019. Organisatoren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon vragen op deze dag aandacht voor het belang van buitenspelen. Vorig jaar deden ruim 115.000 kinderen mee.
iStock

Springkussens, hutten bouwen, Oud-Hollandse spellen, straatfeesten, wandeltochten, over hooibalen springen: alles wordt uit de kast gehaald om kinderen zoveel mogelijk buiten te laten spelen tijdens de Nationale Buitenspeeldag van 2019.

12e editie

Het is de twaalfde keer dat Jantje Beton en Nickelodeon aandacht vragen voor het belang van buitenspelen door middel van deze actie. De tv-zender zet tijdens deze dag het beeld op zwart, om kinderen nog meer aan te moedigen achter het (tv-)scherm vandaan te komen en naar buiten te gaan.

Activiteiten

Vorig jaar werden er meer dan duizend buitenspeel-activiteiten gehouden door heel Nederland, en de teller staat nu op 135. Daar kunnen er nog wat bij! Ook op de kinderopvang is het een leuk idee om die dag net wat langer met de kinderen buiten te zijn. Een activiteit aanmelden? Dat levert dit jaar een groot spandoek op. Klik hier. Liever laten inspireren door activiteiten van anderen of deelnemen aan een activiteit in de buurt? Bekijk hier welke activiteiten al aangemeld zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.