Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zuinig ermee

Niets lekkerder dan de kraan te laten lopen en flink spetteren. Dat mag best even tijdens deze Waterweek, maar met water moet je natuurlijk wel zuinig omspringen. Niet iedereen heeft schoon drinkwater in de wereld.
Foto: iStock

Doe met de oudste kinderen een onderzoekje. Neem een wereldkaart en verf alle landen waar ze voldoende water uit de kraan hebben blauw. Maak de landen waar dat minder goed is geel en de landen waar ze echt een groot tekort hebben aan schoon water rood. Help de kinderen met zoeken naar cijfers op internet, print een lijst uit en ga speuren naar die landen op de kaart. Hang de wereldkaart op.

Ga dan met elkaar praten en maak een actielijst van hoe je water kunt besparen in de bso. Denk aan: de kraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen, water opvangen in een regenton en daarmee de planten besproeien, korter douchen of met regenwater je fiets of speelgoed schoonmaken.

Opdracht voor thuis: maak met de kinderen een actielijst voor thuis en bespreek die met ouders. Na bso-tijd kunnen ouders en kinderen doorpraten over het onderwerp en dit ook toepassen.

Meer activiteiten binnen dit thema:

Thema: Waterweek
Bewonderen
Lerend spelen met bietensap
Duikersrace
Water doorgeven
Watervoetbal
Knikkers vangen
Zuinig ermee

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.