Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zonnetuin

Leg een vrolijke zonnetuin aan met zonnebloemen. De zonnebloem is ideaal voor een project met kinderen, want deze bloem groeit snel, stelt weinig eisen aan de grond en levert eetbare zaden, die je aan de vogels kunt voeren.

Leg een vrolijke zonnetuin aan met zonnebloemen. De zonnebloem is ideaal voor een project met kinderen, want deze bloem groeit snel, stelt weinig eisen aan de grond en levert eetbare zaden, die je aan de vogels kunt voeren. Vooral koolmezen zijn gek op de pitten. Een paar tips: > Zoek een zonnige plek in de tuin en zaai 2,5 cm diep en zo’n 40 cm uit elkaar. Zaai royaal, want vogels en muizen stelen graag de zaden. > Je kunt ook eerst in potten binnen zaaien en na zes weken uitplanten. Bij het uitplanten maak je de grond luchtig en plant je de zonnebloemen net zo diep als ze in de pot stonden, dan gaan de stengels niet rotten. Wie eerst binnen plant, kan in maart beginnen, buiten is eind april/mei een goede periode. > Voeg compost toe en geef wekelijks een beetje water. Bij droogte lusten zonnebloemen wel een extra slok. > Observeer de bloemen ’s morgens en ’s middags, want ze bewegen met de zon mee. > Maak er een wedstrijdje van: wiens zonnebloem groeit het hoogst? > Als de bloem gaat hangen, snijd je hem af en laat je hem drogen voor de zaden. Geef de zaden in de winter aan de vogels of plant opnieuw in het voorjaar.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.