Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tips voor thuis: zorgen voor je lijf

Doe activiteiten met de kinderen en geef die door aan de ouders voor thuis. Ga samen tanden poetsen, waarbij je zelf dus meedoet.

Voor je mooie lichaam moet je goed zorgen. Doe activiteiten met de kinderen en geef die door aan de ouders voor thuis. Ga samen tanden poetsen, waarbij je zelf dus meedoet. Hoe moet je je handen wassen na het spelen voor je iets lekkers gaat eten? Was ook de voeten met zeep en leer de kinderen hoe ze voorzichtig met een washandje hun gezicht kunnen wassen als ze een chocolademond hebben na een lekker glas choco. Wat heeft je lijf verder nodig? Slaap. Doe allemaal een lekker middagdutje. Maar ook: je moet plassen of poepen, dan ga je naar het toilet. Dat kan je met een beetje hulp al best zelf. Je lichaam krijgt ook honger. Dan gaat je maag knorren. Zorg goed voor je lichaam door het gezonde brandstof te geven. Groenten en fruit en een lekker glaasje melk bijvoorbeeld. Geef een lijstje met oefeningen door aan de ouders, die er thuis mee doorgaan. Samen met papa tanden poetsen, met mama voeten wassen en lekker een appel eten omdat je maag knort. Doordat er speels samen met andere kinderen is geoefend, gaat het ineens ook beter thuis.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.