Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Wie komt er in mijn huisje?: tips voor de aankleding

Een paar ideeën voor decoraties. > Verzamel digitale foto’s van allerlei soorten huizen: flat, molen, woonboot, boerderij, rijtjeshuis, grachtenpand, vogelhuis, hondenhok, enzovoort.

Kids Actief speelt in op de VVE-thema’s die in veel kindercentra worden gebruikt.

Iedereen woont in een huis. Jij, papa en mama, vriendjes, de buren. Maar ook een muis, een vogel en een konijn wonen in een huis. ‘Wie komt er in mijn huisje’ is een leuk (VVE-)thema dat veel kinderen zal aanspreken. Een paar ideeën voor decoraties. > Verzamel digitale foto’s van allerlei soorten huizen: flat, molen, woonboot, boerderij, rijtjeshuis, grachtenpand, vogelhuis, hondenhok, enzovoort. Print ze uit en maak een mooie expositie of collage aan een muur. > Maak een hoek vrij voor huizenbouwerij. Geef de kinderen een variëteit aan materialen om vrij te rommelen en experimenteren. Het kan zowel binnen, met dozen, doeken en meubilair, als buiten, met het klimrek, kleden, stukken plastic en planken. > Zorg voor een stapel kartonnen dozen in allerlei vormen en maten. Elk kind mag een doos uitkiezen en daar een droomhuis van maken. Een huis met veel dieren, knalroze geschilderd of met een dak van bloemen? Inspireer, maar stuur niet, laat de kinderen zelf brainstormen over hun droomhuis.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.