Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Werelds wonen: tips voor de aankleding

Maak een kijk/viel-hoek met bouwmaterialen. Denk aan een dakpan, baksteen, hout, glas, tegel, kunststof, troffel, hamer. Ruw materiaal, dus goed begeleiden.
Foto: AdobeStock

Iedereen woont in een huis. Daar is het meestal fijn en gezellig, want daar zijn ook je ouders, broertjes en zusjes, als je die hebt. Vaak heb je een eigen kamer en speelgoed. Er zijn ook bijzondere huizen, zoals boten, kerken en torens. Met welke materialen worden huizen eigenlijk gebouwd? En hoe doen ze dat in andere landen? In welke huizen wonen dieren? ‘Werelds wonen’ is een thema waar je echt alle kanten mee uit kunt.

Ideeën voor de inrichting:

  • Maak een kijk/voel-hoek met bouwmaterialen. Denk aan een dakpan, baksteen, hout, glas (niet scherp), tegel, kunststof, troffel, hamer. Ruw materiaal, dus goed begeleiden.
  • Behang maken: elk kind krijg een stuk behangpapier en mag dat bewerken met verf, viltstift, kleurpotlood en stukjes textiel. De oudste kinderen beplakken met al deze stukken een kleine wand, bijvoorbeeld in de gang. Behangplaksel maken is op zich al een leuke klus. En netjes de stukken tegen elkaar plakken vormt een motorische uitdaging.
  • Print platen van rare huizen, je vindt ze zo online. Huizen die op zijn kop lijken gebouwd, het kromme Hundertwasserhaus in Wenen, huizen die bijna van een rots lijken te tuimelen. De kinderen kunnen deze wandversiering aanvullen met fantasievolle tekeningen.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

‘Voelen in de buurt’
‘Beweeg: verhuizing’
‘Op mooie huizenjacht’
‘Variant: in welke huisjes wonen dieren?’
‘Dakloos’
‘Werelds wonen’
‘Kabouterhuisjes’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.