Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Wat heb jij aan vandaag?: tips voor de aankleding

Een paar ideeën voor een thematische inrichting: > Hang waslijnen op met sokken en andere kledingstukken. Laat de kinderen zelf was ophangen om hun fijne motoriek te oefenen.

Elke dag helpt mama je met het kiezen van je kleren. Misschien heb je al een favoriet shirt of een lievelingskleur. En als je groeit, krijg je nieuwe kleren, want je past er niet meer in. Het thema Wat heb jij aan vandaag? staat dicht bij het kind. De kinderen kijken naar hun eigen en elkaars kleren, passen en spelen met kledingstukken. Een paar ideeën voor een thematische inrichting: > Hang waslijnen op met sokken en andere kledingstukken. Laat de kinderen zelf was ophangen om hun fijne motoriek te oefenen. > Zet een paar bakken met sjaaltjes, petjes, riemen, sieraden, rare brillen en andere accessoires in de ruimte. Tijdens de themaweek mogen de kinderen dagelijks een paar accessoires kiezen die ze die dag willen dragen. Je kunt hiermee ook speels oefenen in sorteren op kleur of voorwerp. > Welke kleren en kleuren vind jij leuk? Duik met elkaar een stapel tijdschriften in om te scheuren en knippen. Elk kind maakt op een stevig vel papier een bonte collage. Voeg echte stukjes stof en draadjes wol toe en je krijgt een levendig mood board.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.