Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Reuzen en kabouters: tips voor de aankleding

Een paar ideeën voor de inrichting: > Kaboutermutsen: een puntmuts is simpel om te maken. Knip een royale ‘taartpunt’ uit textiel of karton in een vrolijke kleur en vouw deze tot model ‘patatzak’.

‘Reuzen en kabouters’ is een grappig (VVE-)thema, waarbij alles draait om de begrippen groot en klein. Begin met het voorlezen van een spannend sprookjesverhaal uit een prentenboek over reuzen en kabouters. Praat vervolgens met de kinderen over wie en wat in de omgeving van het kind allemaal groot en klein zijn. Een paar ideeën voor de inrichting: > Kaboutermutsen: een puntmuts is simpel om te maken. Knip een royale ‘taartpunt’ uit textiel of karton in een vrolijke kleur en vouw deze tot model ‘patatzak’. Naai of niet hem vervolgens vast. Een elastiekje onder de kin en voilà: een kaboutermuts! Voor iets geavanceerder modellen kun je online tips vinden. Tijdens de kringgesprekken deze week zet iedereen vanzelfsprekend zijn kaboutermuts op. > Knip van karton puntmutsen voor een kabouter-waslijn. De kinderen kunnen hun kaboutermuts fantasievol versieren. Vervolgens hang je ze met plakband of paperclip aan een draad. > Zet een bak water buiten en laat de peuters voorzichtig de zool van hun schoen erin dopen en op de tegels plaatsen. Een voetstapje blijft achter. Doe het ook zelf en vergelijk de grootte van de voetstap. Wie is de kabouter en wie is de reus? Probeer het ook met natte handen. Als decoratie kun je met (watergebaseerde) verf ook binnen samen een wand versieren met hand-, voet- en schoenafdrukken van verschillende maten.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.