Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Lente: tips voor de aankleding

Maak een voorjaarstafel binnen of buiten met veel voorjaarsgroen. Bolletjes mogen vastgepakt en gepoot worden in potten met aarde en voorzichtig mogen de kinderen voelen aan knopjes, bloemblaadjes en veertjes.
Foto: AdobeStock

Een thema waar je gewoon niet omheen kunt in de kinderopvang: lente. Het voorjaar is een heerlijke, veelbelovende tijd: de natuur ontwaakt uit zijn winterslaap, jonge dieren worden geboren en bloemen gaan bloeien. Die vrolijkheid die volwassenen voelen, slaat ook over op de kinderen. Om te beginnen dopen we het kindercentrum in een voorjaarssausje:

  • Knoppen, bollen, bloemen, veertjes. Maak een voorjaarstafel binnen of buiten met veel voorjaarsgroen. Bolletjes mogen vastgepakt en gepoot worden in potten met aarde en voorzichtig mogen de kinderen voelen aan knopjes, bloemblaadjes en veertjes.
  • Expositie Baby Boom. Hang en plak een wand vol met foto’s, knipsels en tekeningen van alles wat jong is. Mensenbaby’s, jonge dieren en ontluikende planten, alles mag.
  • Zijn er onder de huisdieren jonge konijntjes, kittens of puppies geboren? Vraag of de jonge dieren een dag naar het kindercentrum mogen komen. Zorg dat het geen stress voor de dieren oplevert, maar je mag natuurlijk wel kijken, voorzichtig even aaien en voelen hoe zacht het vachtje is. Jonge kinderen leren zo omgaan met kwetsbaarheid. Zorg wel voor een-op-een begeleiding, zodat dieren en kinderen geen schade kunnen oplopen.

Meer activiteitentips binnen dit thema: 

‘Eitjes om te eten’
‘Wasknijperrace
‘Dans: natuur ontwaakt’
‘Sporten in de natuur’
‘Dans als een lammetje’
‘Lentesporten’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.