Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Hatsjoe!: tips voor de aankleding

Maak van het kindercentrum een vrolijke ziekenboeg. Een paar ideeën voor de inrichting: > Pillen hebben vaak mooie kleuren, maar het is geen snoep.

Elk kind wordt een keer ziek. Helemaal niet leuk, want je voelt je niet lekker en hebt nergens zin in. Maar gelukkig word je vanzelf weer beter. Een herkenbaar thema, dat de meeste VVE-programma’s voorbij laten komen onder creatieve namen zoals ‘Hatsjoe’ of ‘Kusje, beter!’ Maak van het kindercentrum een vrolijke ziekenboeg. Een paar ideeën voor de inrichting: > Pillen hebben vaak mooie kleuren, maar het is geen snoep. Je mag ze niet zomaar opeten. Een onderwerp om te bespreken met de kinderen. Vervolgens geef je elk kind een stuk karton in de vorm van een pil (capsule). Elk kind mag die pil mooi kleuren, beschilderen en beplakken, maar ook bedenken waar hij voor is. Een zeer hoofd? Of is het een leuke pil waarvan je gaat lachen of zingen? Maak er een mooie slinger van. > Hét internationale symbool voor medische zaken is een witte plus op een rode achtergrond (en soms andersom). Dat kan natuurlijk veel leuker. Bedenk met elkaar allerlei varianten, met als enige beperking: gebruik de kleuren rood en wit. Maak dan een wandcollage met het bekende symbool in het midden en alle tekeningen en schilderijen eromheen. > Koop een voorraadje goedkoop verband en pleisters bij een eurowinkel en gebruik dit als creatief materiaal. Sculptuur, ingepakte knuffel, een slinger van pleisters? Geef zo min mogelijk sturing.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.