Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema eet smakelijk: tips voor de aankleding

Maak een voeltafel met allerlei potten, pannetjes en keukengerei. Leuk voor de peuters om samen al tastend te ontdekken.

Je hebt vast al eens ‘voeding’ als thema gehad in de kinderopvang. Doe het daarom net even anders tijdens de decembermaand. Maak het thema ‘Eet smakelijk!’ feestelijk en multicultureel vanwege de decembermaand. Steek eerst het kindercentrum in een culinair jasje. > Maak een voeltafel met allerlei potten, pannetjes en keukengerei. Leuk voor de peuters om samen al tastend te ontdekken. Als je ook keukenspullen toevoegt waar vingertjes mee bezeerd kunnen worden, begeleid je dit goed. Denk aan een blikopener of knoflookpers. > Hebben ouders oude pannen, die ze willen doneren? Beschilder ze vrolijk aan de buitenkant, vul ze met potaarde en plant er sterrenkers in. Lekker op de boterham of in de salade. > Bestudeer met de kinderen de vormen van groenten en fruit. Zo’n kromme banaan lijkt wel een grote gele mond en een stronkje broccoli is net een groen boompje. Ga nu met elkaar gekke groenten en fruit ontwerpen in allerlei kleuren en geef je ontwerp een naam. Je kunt ze later tentoonstellen of ophangen.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

 • ‘Ruiken en proeven: kruiden’
  https://www.kinderopvangtotaal.nl/activities/ruiken-en-proeven-kruiden/
 • ‘Keukenkunst’
  https://www.kinderopvangtotaal.nl/activities/keukenkunst/
 • ‘Wedstrijdje tafeldekken’
  https://www.kinderopvangtotaal.nl/activities/wedstrijdje-tafeldekken/
 • ‘De mooiste tafel’
  https://www.kinderopvangtotaal.nl/activities/de-mooiste-tafel/
 • ‘Multicultureel feestmaal’
  https://www.kinderopvangtotaal.nl/activities/multicultureel-feestmaal/

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.