Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema dit ben ik!: tips voor de aankleding

Bij het thema Dit ben ik! staat het lichaam centraal. Een ontdekkingstocht naar wat je allemaal kan doen met je vingers, tenen, mond, ogen.

Ons lichaam is bijzonder. Het is uniek, want iedereen is net een beetje anders. Bij het thema Dit ben ik! staat het lichaam centraal. Een ontdekkingstocht naar wat je allemaal kan doen met je vingers, tenen, mond, ogen. Hoe kan het dat een wondje eerst veel pijn doet, maar dan helemaal mooi geneest? Hoe zorg je goed voor je lichaam? Een onuitputtelijke bron van activiteiten, dicht bij het kind.

Ideeën voor een thematische inrichting: > Verdeel de kinderen in groepjes. Elke groep kiest een onderdeel van het lichaam. Het groepje dat de hand kiest, maakt handen van klei, hout, ijzerdraad, stempelt handafdrukken in allerlei formaten. Een ander groepje kiest oor, billen, navel, mond of ogen. Tijdens de afsluitende middag exposeer je deze collecties voor de ouders. > Onderdeel van een ikc? Probeer of je van school een model van het menselijk lichaam kunt lenen. Liefs eentje waarbij je organen eruit kunt halen en in de kring kunt bespreken. Hoe ziet je hart er uit en waar zitten je darmen? > Verzamel oude poppen van recyclingwinkels en laat de kinderen die uit elkaar halen. Bestudeer, sorteer (armen bij armen, benen bij benen) en maak grappige kunstwerken van poppenonderdelen.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.