Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Techniekproject bij bso’s Kinderopvang Spring

Techniek

Bso-kinderen van kinderopvangorganisatie Spring (Helmond en omgeving) gaan de komende weken antwoorden zoeken op de vraag ‘hoe kan met behulp van techniek het leven van ouderen worden verbeterd?’ Het project is van de Junior FIRST LEGO League, een internationaal initiatief waarin kinderen met nieuwsgierigheid en creativiteit meedenken aan het oplossen van maatschappelijke problemen.

Als eerste werd de Junior FIRST LEGO League in 1998 georganiseerd in de Verenigde Staten. Daana is het snel gegroeid, onder andere ook in Canada. De Benelux haakte al snel aan in 2003. In 2009 deden er wereldwijd al meer dan 135.000 kinderen mee in 45 verschillende landen.

Ouderen en techniek
Ieder jaar staat er een ander maatschappelijk thema centraal. Dit jaar is het: ouderen en techniek. Kinderen van zes tot en met negen jaar gaan in groepjes van zes uitzoeken wat het leven van ouderen gemakkelijker kan maken. Vervolgens maken ze van de nieuwste legoblokjes met bewegende onderdelen een voorbeeldmodel van hun idee. Dit voorstel wordt uiteindelijk gepresenteerd aan ouders en een jury.

Samenwerking met Hogeschool
De teams worden begeleid door een volwassene. Dit zijn zowel pedagogisch medewerkers van Spring als studenten van Hogeschool De Kempel uit Helmond. Acht bso’s van Spring doen aan het project mee. Diana Wams, staffunctionaris Pedagogisch beleid: ‘Natuurlijk doen we graag mee aan dit project, het past helemaal bij onze visie, waarin we kinderen stimuleren de wereld om zich heen te ontdekken. Bovendien vinden de kinderen het ontzettend leuk om hieraan mee te doen!’

Bekijk hier een filmpje over de Junior FIRST LEGO League >>

De Amerikaanse James legt uit wat zijn team bedacht voor ouderen >>

ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.