Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leren afkoelen

Het is een hele warme dag. Wat doe je dan? Dan probeer je af te koelen. Leer de peuters hoe ze dat zelf kunnen doen. - Het begint met minder kleren dragen in lichte kleuren.

Het is een hele warme dag. Wat doe je dan? Dan probeer je af te koelen. Leer de peuters hoe ze dat zelf kunnen doen. – Het begint met minder kleren dragen in lichte kleuren. Donkere kleuren nemen de warmte op en wit stoot zon en warmte af. – Speel wat rustiger, want van rennen krijg je het warm. Houd bijvoorbeeld een siësta in de schaduw op het warmste moment van de dag. – Koud water helpt. Leg een koud washandje in je nek, doe je voeten in een teiltje koel water of steek je handen en polsen onder de koele kraan. – Drink juist geen ijskoud water. Je hersenen hebben een soort thermostaat. Als je ijskoud water drinkt, gaat je lichaamstemperatuur heel even omlaag. Je hersenen denken dan dat ze je moeten opwarmen, waardoor je het juist dus extra warm krijgt. Leer de kinderen om lauwe groene thee of kruidenthee te drinken. Je thermostaat laat je dan afkoelen. Laat de kinderen deze dingen toepassen op een warme dag en bespreek met elkaar. Wat werkt het best?

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.