Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lentesporten

Zoek een lentelocatie uit: een fris groen weiland of een bollenveld bijvoorbeeld. Bedenk het doel. Wat wil je met de activiteit?
Foto: AdobeStock

Introduceer samen met de oudere kinderen een aantal lentesporten, die ze zelf mogen bedenken. Dat kunnen ze in stappen doen: eerst locatie, dan doel, spullen en spel:

  • Zoek een lentelocatie uit: een fris groen weiland of een bollenveld bijvoorbeeld.
  • Bedenk het doel. Wat wil je met de activiteit? Moet je iets zo snel mogelijk doen? Of zo hoog mogelijk of zo lang mogelijk?
  • Leuke voorjaarsspullen zorgen voor een extra lentesausje. Piepschuim bloemen, plastic eieren en nestjes van takken zijn niet zo moeilijk te krijgen.
  • Tot slot bedenken de 6-plussers een spel. Komt het wat stroef op gang? Geef dan wat inspiratie met voorbeelden als het wat stroef op gang komt. Bijvoorbeeld: breng de eitjes veilig in het nest, waarbij kinderen over het grasveld rennen met een plastic ei boven hun hoofd. Of: vang de lammetjes in de wei; de kinderen zijn uiteraard zelf de lammeren. Of: pluk de plastic bloemen en breng ze zo snel mogelijk naar een vaas (of ton of emmer)?

Meer activiteitentips binnen dit thema: 

‘Thema Lente: tips voor de aankleding’
‘Eitjes om te eten’
‘Wasknijperrace’
‘Dans: natuur ontwaakt’
‘Sporten in de natuur’
‘Dans als een lammetje’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.