Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe ziet jouw familie er uit?

Elk kind krijgt een groot stevig vel papier (A3-formaat) en maakt een collage van zijn familie. Pak er foto’s van gezinsleden en huisdieren op, knip plaatjes uit tijdschriften en teken er bij wat je nog mist.

Elk kind krijgt een groot stevig vel papier (A3-formaat) en maakt een collage van zijn familie. Pak er foto’s van gezinsleden en huisdieren op, knip plaatjes uit tijdschriften en teken er bij wat je nog mist. Wat doet elk familielid? Papa is vuilnisman, mama houdt van voetbal, zusje houdt van paars, broer leert gitaar spelen en babybroertje poept luiers vol, opa houdt van vissen, tante bakt taarten en de poes ligt altijd in de zon. Met plaatjes vertellen de kinderen het verhaal van hun familie. Voorbereiding: vraag ouders van tevoren naar de gezinssamenstelling, hobby’s en voorkeuren. Soms heeft een kind een klein gezin, maar voelt een goede vriend of buurvrouw die vaak oppast als ‘familie’. Ook deze mensen mogen een plekje krijgen in de collage.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.