Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oefening:Geven is leuk!

Oefening:Geven is leuk!
Foto: ANP XTRA

Geven is leuk, het geeft plezier om te zien dat de ander blij is met jouw cadeautje. Dat kun je niet vroeg genoeg ontdekken. Een paar manieren om dat gevoel te leren herkennen en te stimuleren:

  1. Introduceer de ‘Geeftoeter’. Je legt het duidelijk uit: als het toetertje klinkt tijdens het spelen, neem je je pop, knuffel, auto of boekje en mag je dat aan een ander kind geven. Kinderen mogen niets van elkaar afpakken. Als jonge kinderen geen afscheid kunnen nemen van de knuffel of auto, laat je dit zo. Houd het ongedwongen en speels.
  2. Een oefening met een psychologisch kantje. Zet een grabbelton in het midden, met ingepakte heel kleine cadeautjes of gezonde snacks zoals een volkorenkoekje. Elk geschenk is verpakt in een andere kleur. Om beurten mogen de kinderen grabbelen. Het cadeautje houden ze vast tot iedereen iets in zijn handen heeft. Dan geeft elk kind zijn pakje aan de buurman en dan pas mag er worden uitgepakt. Het moeilijker hiervan: je hebt bijvoorbeeld een geel pakje en je verheugt je erop om dat open te maken, maar je je moet er afscheid van nemen en tevreden zijn met een blauw pakje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.