Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eitjes om te eten

Maak een smakelijke lunch met ei. Zachtgekookte eitjes op een bedje van slabladeren, roereieren (die de oudste kinderen zelf door elkaar mogen roeren) en omeletten waaraan ze hun favoriete ingrediënten mogen toevoegen.
Foto: iStock

Bij de lente horen vogels die eitjes uitbroeden. Maar eieren zijn ook een gezonde snack. Maak een smakelijke lunch met ei. Zachtgekookte eitjes op een bedje van slabladeren, roereieren (die de oudste kinderen zelf door elkaar mogen roeren) en omeletten waaraan ze hun favoriete ingrediënten mogen toevoegen. Bijvoorbeeld stukjes paprika, champignon, uitjes en olijf.

Leg kinderen uit wat eigeel en eiwit is. Eiwit is proteïne, dat geeft ons energie om dingen te doen. En het zijn bouwsteentjes voor eigenlijk al je cellen, je botten, je bloed en je organen. Eigeel, de dooier, is het voedsel voor het kuikentje dat zich in een ei kan ontwikkelen. Aan mensen geeft eigeel energie en vitamines.

Meer activiteitentips binnen dit thema: 

‘Thema Lente: tips voor de aankleding’
‘Wasknijperrace’
‘Dans: natuur ontwaakt’
‘Sporten in de natuur’
‘Dans als een lammetje’
‘Lentesporten’

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.