Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een rugzak vol ervaring

Elk kind maakt zelf een herinneringsrugzakje. Als je zes of acht jaar hebt geleefd, heb je al allerlei ervaringen. Misschien had je een lieve oma, die is gestorven. Je hebt een tand verloren of je hebt je arm gebroken tijdens het leren fietsen.

Elk kind maakt zelf een herinneringsrugzakje. Als je zes of acht jaar hebt geleefd, heb je al allerlei ervaringen. Misschien had je een lieve oma, die is gestorven. Je hebt een tand verloren of je hebt je arm gebroken tijdens het leren fietsen. Je bent op vakantie naar een ver land geweest of je bent in de dierentuin geweest en hebt een lama geaaid. Ga nu samen het rugzakje vullen. Help de kinderen door het thematisch aan te pakken en deel de herinneringen en ervaringen in op emoties: een verdrietige ervaring (was je ziek of had je pijn), maar ook een leuke (verjaardag), een spannende (vakantie in de bergen), enzovoort. Van elke ervaring mag er één voorwerp of tekening in het (liefst transparante) rugzakje. Het rugzakje mag mee naar huis, zodat je er met papa en mama nog over kunt napraten.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.