Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een knuffel- en poppenhospitaal

Richt een ruimte in met poppenbedden (improviseren met dozen kan uiteraard ook) en creëer een knuffelziekenhuis. Een kind is de dokter en een ander is de verpleegkundige.

Richt een ruimte in met poppenbedden (improviseren met dozen kan uiteraard ook) en creëer een knuffelziekenhuis. Een kind is de dokter en een ander is de verpleegkundige. De kinderen mogen van thuis een knuffel meebrengen en samen met de ouders verzinnen wat er mis is met het arme beest. Pootje gebroken, een zeer oog of snipverkouden? Dan gaan ze naar het spreekuur. Ze wachten netjes op hun beurt in de wachtruimte. De dokter luistert naar de klachten, onderzoekt hartslag en longen en bepaalt dan de behandeling. De verpleegkundigen gaan aan de slag met pleisters, verband en pillen. Je kunt van tevoren ook recepten maken met daarop een plaatje van een sinaasappel als een verkouden of grieperig knuffelbeest veel vitamientjes moet nemen. Variant: de kinderen mogen nu zelf een medische aandoening bedenken en worden verbonden of krijgen een mitella.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.