Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beweeg: geelbal

De opdracht: schop met de gele bal de gele kegel omver. Vervolgens voeg je steeds meer blauwe kegels toe, zodat het lastiger wordt om alleen de gele te raken.

Geelbal combineert denk- en voetenwerk. Er zijn drie uitdagingen: > Op zo’n acht meter afstand zet je twee kegels neer, een blauwe en een gele. Om beurten mogen de kinderen met een gele bal op de kegels schieten. De opdracht: schop met de gele bal de gele kegel omver. Vervolgens voeg je steeds meer blauwe kegels toe, zodat het lastiger wordt om alleen de gele te raken. Variant: zet een blauwe en een gele kegel neer en geef het kind een gele en een blauwe bal. De blauwe bal moet de blauwe kegel raken en de gele bal de gele kegel. > Markeer twee goals op het plein met blauwe en gele tape. Het ene team draagt gele shirts, het andere blauwe. Gooi drie blauwe en drie gele ballen in het veld. De teams moeten zo snel mogelijk hun kleur in het juiste doel schieten. > Voor de jongsten: een kind krijgt een rode, een gele en een blauwe bal en in de verte staan een rode, gele en blauwe emmer. Het kind dribbelt met de gele bal naar de gele emmer en doet vervolgens een rondje rood en blauw.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.