Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beweeg: brancard-race

De oudste kinderen knutselen de brancards in elkaar. Heel eenvoudig: twee stokken van ongeveer twee meter lengte met daartussen een laken.

De oudste kinderen knutselen de brancards in elkaar. Heel eenvoudig: twee stokken van ongeveer twee meter lengte met daartussen een laken. Zoom het laken om de stokken heen (met een naaimachine of de kinderen kunnen dit zelf doen met grove steken). Niet eentje om kinderen mee te vervoeren, maar wel om ‘knuffelpatiënten’ mee te vervoeren. Het spel kan zowel binnen als buiten worden gedaan. Op één plek heeft het ongeval plaatsgevonden en liggen tien knuffelberen naast fietsjes en auto’s op de ‘weg’. De ambulance wordt gebeld en twee kinderen rennen vanaf locatie twee (het ziekenhuis) naar het ongeval. Ze moeten voorzichtig doen met de patiënt en mogen maar één knuffel per keer vervoeren, die niet van de brancard mag vallen. Welk team krijgt het snelst en veiligst alle tien knuffels naar het ziekenhuis, waar andere kinderen (verpleegkundigen) de knuffels verzorgen met een verbandje of pleister?

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.