Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beter-worden-thee

Brouw met elkaar een gezonde groene of witte thee. Zorg voor een aantal smaken losse thee, van zonnebloem en kamille tot korenbloesem en rozenbottelschil.

Voelt een kind zich niet zo lekker? Een kopje thee gaat er altijd in. Brouw met elkaar een gezonde groene of witte thee. Zorg voor een aantal smaken losse thee, van zonnebloem en kamille tot korenbloesem en rozenbottelschil. De kinderen wassen en drogen goed hun handen en mogen dan een selectie blaadjes kiezen. Laat ze vooral goed ruiken. Als je een schoteltje met theebladeren hebt, mag een kind die voorzichtig in de theehouder doen, een goede oefening voor de fijne motoriek. De pedagogisch medewerker kookt water en laat dat een paar minuten afkoelen. Anders is het water te heet en dat smoort de antioxidanten. Het thee-ei mag in het water en na tien minuten is de beter-worden-thee klaar. TIP VOOR OUDERS THUIS: geef informatie aan ouders over de voordelen van thee drinken boven zoete dranken, zodat het kind thuis ook vaker thee drinkt.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.