Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo: stilte rond kinderopvang verontrustend

Abvakabo: stilte rond kinderopvang verontrustend

Vakbond Abvakabo FNV vindt de stilte die heerst in de politiek rondom het thema kinderopvang verontrustend. Het lijkt of gesprekken, handtekeningenacties en alternatieve plannen die  zijn ingediend door zowel de Abvakabo als de Brancheorganisatie geen vruchten gaan afwerpen. De bezuinigingen in de kinderopvang gaan in 2013 onverminderd door.

De bezuinigingen, voor het eerst genoemd in het Lenteakkoord, mogen wat de PvdA betreft wel van tafel, maar de partij krijgt het niet voor elkaar om dit financieel rond te krijgen.

Oppositie
Rutte en Samsom vroegen andere partijen om vooral met ‘briljante voorstellen’ te komen. Hoewel er vanuit de branche al alternatieven zijn geopperd, zoals het plan Kies nu voor Kinderen van de Bernard van Leer Foundation en het Kinderopvangfonds, blijft het stil. Het CDA en GroenLinks zeggen oppositie te gaan voeren tegen de bezuinigingen.

Zorgen om pm’ers
‘Verontrustend dat de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag voor midden- en hogere inkomens in 2013 doorgaan. Wij vrezen een hogere vraaguitval’ zegt Ilse van der Weiden, bestuurder van Abvakabo FNV. Ze maakt zich ook zorgen om medewerkers in de sector en benadrukt nogmaals dat pedagogisch medewerkers echt bijdragen aan de ontwikkeling van een kind.

Petitie Kinderopvang
De Brancheorganisatie is ondertussen gestart met de petitie kinderopvang en roept leden op om deze te ondertekenen. Hiermee wil de brancheorganisatie Kamerleden oproepen om de bezuinigingen op de kinderopvang voor 2013 terug te draaien. De petitie wordt op woensdag 24 oktober aangeboden.

Bron: Abvakabo FNV
ANP Photo, Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.