Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal coronabesmettingen stijgt fors na opening scholen en bso

De scholen en bso’s zijn sinds 10 januari weer open tot grote opluchting van kinderen, ouders, pm’ers en leerkrachten. Dit is helaas echter direct terug te zien in de besmettingscijfers. Het RIVM kreeg afgelopen week 242.961 meldingen van positieve tests.
protocol-kinderopvang-aangepast-preventief-zelftesten-voor-kinderen-vanaf-groep-6-leeftijd
Pixabay

Door het enorme aantal coronabesmettingen is de bron van een besmetting nauwelijks nog te achterhalen. In slechts één op de zeven gevallen lukt het om de besmettingsbron te vinden, het laagste aantal ooit.

Bron moeilijk te achterhalen

Als de bron- en contactonderzoekers er wél in slagen om te achterhalen hoe of waar iemand besmet is geraakt, valt de besmetting opvallend vaak terug te voeren naar de scholen en opvang die vorige week hun deuren weer hebben geopend. Het RIVM kreeg afgelopen week 242.961 meldingen van positieve tests. Bij iets minder dan 35.000 mensen is de bron achterhaald. Dat komt neer op 14,3 procent. Bij de overige 85,7 procent is de bron van besmetting niet gevonden.

School of kinderopvang

Van de herleide besmettingen bleek iets meer dan 11 procent te zijn ontstaan op een school of kinderopvang. Dat is het hoogste niveau sinds de week voor de kerstvakantie. Een week eerder was het 0,4 procent, nog een week ervoor 1 procent.

Bron: De Limburger, Het Parool

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.