Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aan de slag met een bso-moestuin!

Het is voorjaar én ideaal weer om aan de slag te gaan met het verbouwen van eigen groenten in de bso-tuin. IVN Natuureducatie heeft het gratis lespakket ‘De Schooltuin’ gelanceerd, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar.
iStock

Op 8 oktober 2020 komt de film ‘De Schooltuin – een jaar rond met je handen in de grond’ uit in de bioscoop en filmtheaters. ‘Naast de film willen we scholen en leerlingen inspireren om ook zelf aan de slag te gaan met het verbouwen van hun eigen groenten’, meldt het IVN. ‘Als ondersteuning daarbij is lesmateriaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar. Dit materiaal is nu voor iedereen gratis beschikbaar.’

Eigen groenten verbouwen

De Schooltuin is een film, gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Het bijbehorende lesmateriaal is mede mogelijk gemaakt door financiering door het overheidsprogramma Jong Leren Eten.

De trailer van De Schooltuin:

Thema’s

Het lesmateriaal bij De Schooltuin bestaat uit zes ‘lessen’, maar kunnen ook prima voor de bso (gericht op kinderen van 7 tot en met 10 jaar oud) worden gebruikt. De thema’s van de lessen zijn: zaaien, de bodem, groei, dieren in de moestuin, samenwerken en oogst. Bij elke les hoort een videoclip van ongeveer 2 minuten en een aantal bonusclips.

Het bekijken van de bioscoopfilm kan vanaf 8 oktober. Ook is het mogelijk om deze op de bso of school te vertonen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.