Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

6,3 procent van de besmettingen vindt plaats bij school en kinderopvang

De meeste besmettingen met COVID-19 vinden nog altijd plaats in de thuissituatie, in 53,2 procent van de gevallen. Buitenshuis vinden de meeste besmettingen plaats op de werkplek (15,7 procent), maar ook op school en de kinderopvang (6,3 procent).
Alphaspirit/AdobeStock

Dat meldt de Volkskrant, naar aanleiding van de laatste cijfers van het RIVM (meting: 10 tot 17 november 2020).

De cijfers zijn een schatting, want van slechts 44,2 procent van de gemelde besmettingen is de locatie bekend. In de afgelopen week zouden 1.042 besmettingen plaats hebben gevonden bij scholen en kinderopvang, tegenover 8.861 besmettingen in de thuissituatie.

RIVM

Het RIVM meldt deze week 36.793 positieve testen. Dat zijn 11 procent minder besmettingen dan van een week eerder. De daling is duidelijk minder sterk dan vorige week, toen daalde het weekpercentage met 35 procent.

Toename

Het aantal besmettingen lijkt wel weer toe te nemen: op woensdagmiddag 18 november werden 4.628 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Zo’n duizend positieve test zijn niet meegeteld, aldus de koepel van GGD’en. Dat zou betekenen dat er vandaag eigenlijk zo’n 5.600 besmettingen zijn bijgekomen. Dat is een flinke toename ten opzichte van gisteren en vorige week woensdag.

Bron: de Volkskrant

Kinderopvangprofessionals lopen geen groter risico op COVID-19 als het kinderdagverblijf openblijft tijdens de coronapandemie, stellen onderzoekers van de Amerikaanse Yale University. Zij deden midden in de coronacrisis grootschalig onderzoek onder 57.000 kinderopvangmedewerkers. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.