Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

5 vooroordelen over werken in de kinderopvang

Als je in de kinderopvang werkt, hebben mensen hier vaak een uitgesproken mening over, die niet altijd klopt. Deze dingen kun je beter niet tegen een pm’er zeggen.
  1. ‘Oh, heerlijk, dan ben je de hele dag aan het spelen’ – Veel ouders wensen elkaar bij het weggaan werk ze, en jou als pm’er ‘veel plezier’. Alsof pm’ers niet keihard werken. Opvoeden, alert zijn op de ontwikkeling van het kind, orde houden, liefde geven, signaleren, het is écht niet een complete dag spelen als je pm’er bent.
  2. ‘Dan ben je toch alleen maar aan het eten geven en luiers aan het verschonen?’ – Natuurlijk zie je als pm’er wel eens wat poepluiers voorbij komen, maar werken in de kinderopvang is natuurlijk veel méér dan dat.
  3. ‘Bedankt voor het oppassen!’ – Babysitten doet je buurmeisje met een zak chips op de bank voor de tv. Als pm’er ben je een vak aan het uitoefenen. Met kennis van ontwikkelingspsychologie, spel, sociale ontwikkeling, en pedagogiek. Da’s wel meer dan een beetje babysitten.
  4. ‘Oeh, dan zul je bij mooi weer lekker bruin worden’ – Eh… ook als je met de kinderen naar buiten gaat, ben je als pm’er keihard aan het buffelen.
  5. ‘Kun jij ook op mijn kind passen?’ – Natuurlijk, als pm’er ben je dol op kinderen. Maar dat betekent niet dat je 24/7 met je werk bezig wilt zijn, en het heerlijk vindt als al je vrienden de kinderen bij je stallen.

Weet jij nog een paar hardnekkige vooroordelen? Meld ze hier op onze Facebookpagina >>

Leuk om te lezen: 22 zéér herkenbare situaties voor pm’ers
Je bent een echte pm’er als…>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.