Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wet OKE voor kleine gemeenten deels uitgesteld

Marianne Velsink
Wet OKE voor kleine gemeenten deels uitgesteld

Het Ministerie van OCW heeft een aanvulling doorgegeven op de wetgeving OKE die voor een aantal gemeenten per 1 augustus dit jaar ingaan. We berichtten hier al eerder over, maar deze berichtgeving moet dus enigszins worden aangepast.

Vier grote steden
De vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zullen vanaf de afgesproken datum aan alle nieuwe eisen volgens de Wet OKE moeten voldoen. Dat betekent dat er op een groep van acht kinderen minimaal één leidster met een SPW-3 opleiding of gelijkwaardig niveau moet staan. Ook moeten ze minimaal vier dagdelen of tien uur per week voorschoolse educatie aanbieden en werken volgens brede programma’s voor voorschoolse educatie.

Drie categorieën
De andere Nederlandse gemeenten moeten hier ook aan voldoen, maar krijgen een jaar uitstel voor de opleidingseisen voor het personeel. Dan is er nog een derde categorie: Kleine gemeenten of gemeenten met weinig doelgroepkinderen. Zij krijgen een jaar uitstel voor het bieden van voorschoolse educatie.
De enige maatregel die voor alle peuterspeelzalen vanaf 1 augustus geldt, is dat ze gebruik moeten maken van programma’s voor voorschoolse educatie. Op www.wetoke.nl kun je alles nog eens rustig doorlezen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.