Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat kun je nu al doen om het aantal besmettingen te verminderen?

Vanavond komt het kabinet met nieuwe coronamaatregelen. Of er ook veranderingen op stapel staan voor de kinderopvang, is nog niet bekend. Maar je kunt al wel iets doen aan een vermindering van het aantal besmettingen bij jouw organisatie. De BMK zette een aantal aanbevelingen op een rij.
opvang voor ouders in zorg
© zigres / stock.adobe.com

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt weer toe en we staan ook nog eens aan de vooravond van het griepseizoen, aldus de BMK. Dit maakt dat het al bestaande personeelstekort in de kinderopvang nog nijpender wordt.

Je kunt als organisatie bepaalde preventieve maatregelen nemen, ook zonder dat er landelijke maatregelen zijn. Bijvoorbeeld een ‘verstrenging’ binnen de eigen organisatie, niet opgelegd door de overheid of het protocol. Het staat organisaties vrij hier iets in te ondernemen.

Verschillende opties

De BMK hoort en ziet verschillende opties die op dit moment toegepast worden binnen de kinderopvang. De branchevereniging adviseert organisaties hun eigen afweging te maken over wat in jouw situatie kan bijdragen aan minder besmettingen. En dus continuïteit van de kinderopvang.

  • Mondkapjes dragen bij het halen en brengen
  • Afstand houden tussen volwassenen
  • Preventieve zelftesten aanbieden aan werknemers
  • De griepprik (vrijwillig) aanbieden aan werknemers
  • Ouders toch weer vragen om niet op de groepen te komen. Belangrijk hierbij is dat de ouderbetrokkenheid geborgd blijft, wellicht op andere manieren.

Neem deze maatregelen in afstemming met de oudercommissies en blijf in nauw overleg met je medewerkers, aldus de BMK.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.