Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Walcheren zoekt gastouders

Ook in de gastouderopvang zijn harde klappen gevallen de afgelopen jaren. Maar niet in het Zeeuwse Walcheren waar het aantal gastouders stabiel is gebleven. Sterker nog, Kinderopvang Walcheren (KOW) is op zoek naar meer gastouders.
Bij Kinderopvang Walcheren zoeken ze ook reformatorische gastouders.
Bij Kinderopvang Walcheren zoeken ze ook reformatorische gastouders. - Foto: Free Images

Kinderopvang Walcheren heeft nu zo’n 55 gastouders in dienst. In de Zeeuwse krant PZC zegt Mieke Potappel namens de kinderopvangorganisatie dat dit ongeveer een derde van het totale aantal gastouders op Walcheren is. Maar dat zijn er nog niet genoeg. Kinderopvang Walcheren vermoedt dat er in de regio meer vraag is naar kinderopvang aan huis door een gastouder.

Reformatorische gastouders

‘De flexibiliteit is groter dan bij kinderdagverblijven. Bovendien zoeken mensen uit reformatorische kring het liefst opvang bij mensen met dezelfde achtergrond. Wij willen nu daarom ook meer reformatorische gastouders werven’, aldus adjunct-directeur dienstverlening Annemiek Koppejan in PZC.

Gastouders gestopt

Het Ministerie van Sociale Zaken berekende dat er in drie jaar tijd ruim 12.000 gastouders zijn gestopt. Begin 2012 waren er nog 48.887 gastouders. Daar waren in januari 2015 nog 36.807 van over. Lees meer over deze terugblik op 2014 >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.