Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorrang bij testen voor medewerkers kinderopvang niet overal bekend

Niet alle kinderopvangorganisaties zijn op de hoogte van de voorrangsregeling voor een coronatest voor medewerkers in de kinderopvang. Of ze weten niet waar ze de Verklaring Voorrangsprocedure kunnen vinden. Hetzelfde geldt soms voor medewerkers van de GGD. Lees hier meer.
corona
Pixabay

De voorrangsregeling bestaat al geruime tijd en houdt in dat een medewerker in de ochtend een PCR-test krijgt in een GGD-teststraat en in de loop van de middag de uitslag krijgt. Het is dus geen sneltest maar een reguliere PCR-test die snel kan worden afgenomen en de uitslag wordt versneld beschikbaar gesteld.

Door lokale drukte in de teststraat kan het momenteel ondanks de voorrangsregeling langer duren, meldt de BK. De brancheorganisatie adviseert desondanks gebruik te maken van deze regeling om verdere vertraging te voorkomen.

GGD niet op de hoogte

Overigens blijkt ook met enige regelmaat dat medewerkers van de GGD niet op de hoogte zijn van de voorrangsregeling. ‘Verwijs in dat geval naar de website www.veranderingenkinderopvang.nl waarin nadrukkelijk staat dat medewerkers in de kinderopvang voorrang hebben met de bijbehorende voorwaarden,’ aldus de BK.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.