Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzuim in kinderopvang gelijk gebleven

Het jaarlijks verzuim in de kinderopvang is na een toename in 2013 in 2014 gelijk gebleven.
<p>Het ziekteverzuim in de kinderopvang ligt hoger dan het landelijk gemiddelde.</p>
Het ziekteverzuim in de kinderopvang ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. - Foto: Roos Koole (ANP)

Het ziekteverzuim in de kinderopvang was in 2014 5,1%, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS), meldt het FCB. Dit is evenveel als het verzuimpercentage in 2013. Opvallend is dat het verzuim in de tweede helft van het jaar steeds lager is, dan in de eerste helft van het jaar. Dit geldt voor de verzuimcijfers van 2012 tot en met 2014. Het verschil tussen de eerste en tweede helft van het jaar is over de jaren ongeveer gelijk (tussen 0,3% en 0,4%).

Hoger dan landelijk gemiddelde

Het ziekteverzuim in de kinderopvang (5,1%) is hoger dan het landelijk gemiddelde (3,8%). Overigens is het ziekteverzuim gemiddeld in Nederland nog nooit zo laag geweest sinds 1996. Dit lage ziekteverzuim van de laatste jaren houdt mogelijk verband met de economische situatie. Ook draagt de milde griepgolf aan het begin van 2014 bij aan het lage verzuimpercentage in dat jaar.

In 2014 is het verzuim in de kinderopvang gelijk gebleven, in het jaar ervoor berichtten we nog dat het percentage gestegen was: van 4,9 naar 5,3%. van verzuim in de kinderopvang is in het eerste half jaar van 2014 toegenomen ten opzichte van een halfjaar eerder. Gemiddeld lag het verzuimcijfer in 2014 op 5,3 procent. Eind 2013 was dit nog 4,9 procent. De cijfers komen van het FCB. Landelijk gezien en bekeken over alle sectoren daalde het gemiddelde verzuim juist in Nederland.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.