Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UPDATE: Toelating Stint opnieuw onder de loep

Redactie Kinderopvang
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzoekt de toelating van de Stint als ‘bijzondere bromfiets’ op de openbare weg. De raad wil vooral nagaan of en hoe er is gekeken naar de gevolgen van de toelating van de elektrische bolderkar voor de verkeersveiligheid.
Inwoners van Oss volgden de herdenking in het stadion van TOP Oss. (Foto: ANP)

De OVV liet eerder al weten dat er, na het dramatische ongeluk in Oss waarbij vier kinderen omkwamen, onderzoek wordt gedaan naar de toelating van andere ‘bijzondere voertuigen’ zoals de Stint op de openbare weg.

Mankementen

De ‘Osse’ Stint blijkt meerdere mankementen gekend te hebben voor het fatale ongeluk, werd eerder al bekend. Adviezen over de verkeersveiligheid werden genegeerd, meldt RTL Nieuws. Zo was de Stint volgens de Dienst Wegverkeer van het RDW breder dan de wettelijk toegestane eis. Ook de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) plaatste kritische kanttekeningen bij het gebruik van de Stint. Sinds 2 oktober is de Stint verboden op de openbare weg.

Herdenkingsplek opgeruimd

Precies drie weken na het ongeluk is in Oss de herdenkingsplek bij station Oss-West opgeruimd. De duizenden knuffels, bloemen, kaarten en kaarsen worden in dozen gelegd en naar de gemeentewerf gebracht. Daar worden de spullen voorlopig bewaard. In overleg met de nabestaanden wordt gekeken naar wat er met de spullen gedaan wordt.

Logische stap

Een medewerker van de gemeente Oss laat aan het Brabants Dagblad weten dat er nog elke dag mensen bij de herdenkingsplek stonden. Na de herdenkingsdienst afgelopen maandag 8 oktober in theater De Lievekamp in Oss, is het opruimen van de herdenkingsplek een ‘logische volgende stap. Die zal veel mensen helpen om het drama af te sluiten’. Naar schatting lagen er zo’n 2.000 knuffels en 5.000 bloemen op de plek.


Op maandag 8 oktober herdachten we met elkaar, ook samen met kinderopvangorganisaties, de slachtoffers van het ongeluk in Oss. Jullie leefden massaal mee en deelden steunbetuigingen met de hashtag #onshartisbijjullie. Klik hier voor een overzicht


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.