Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toch geen vlag uit voor de kinderopvang

Vandaag zou overal in Nederland de vlag worden uitgehangen voor de mensen die in het onderwijs en de kinderopvang werken. Maar het plan gaat niet door omdat het niet zou passen bij de huidige crisis.
stock.adobe.com

De initiatiefnemers stellen de actie uit omdat met name veel leraren er kritiek op hadden. Ze vinden het ongepast om in deze tijd de vlag uit te hangen.

Met het vlaggen voor de kinderopvang en het onderwijs wilden diverse maatschappelijke organisaties kinderopvangmedewerkers en leraren een hart onder de riem steken. Het was bedoeld als bedankje, omdat er zo snel noodopvang en onderwijs op afstand is geregeld.

Mensenlevens

De afgelopen 24 uur nam de kritiek echter toe. ‘Leraren vinden het niet de tijd om de vlag uit te hangen, zei Jan van de Ven van beroepsvereniging Lerarencollectief. ‘Enkele leraren gaven aan dat er dorpen zijn waar iedereen wel iemand kent die is overleden of slecht ligt door corona. Bovendien staan leraren niet dag en nacht in een ziekenhuis te vechten voor mensenlevens.’

Daarom hebben de maatschappelijke organisaties nu besloten de actie uit te stellen totdat de scholen en kinderopvang weer opengaan. Dat zal een andere campagne zijn dan nu is voorgesteld. Die krijgt een andere invulling, zonder vlaggen. Hoe dan wel, dat besluiten de organisaties na 21 april.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.