Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Timpaan overgenomen door Kinderwoud en Kaka

Kinderopvang Kinderwoud neemt in Friesland de kinderopvanglocaties over van het failliet verklaarde Timpaan Kindcentra. De locaties in Groningen worden overgenomen door KaKa Kinderopvang.
overname.jpg

Op 22 december heeft  de rechtbank Noord Nederland het faillissement uitgesproken van de kindercentra en de peuterspeelzalen van Timpaan. De opvang van de kinderen en de peuters blijft gewoon doorgaan en de werkgelegenheid van de medewerkers is grotendeels gewaarborgd, dankzij Kinderopvang Kinderwoud en KaKa Kinderopvang.

Behoud van pm’ers

Het betreft een bijzondere situatie, omdat de Timpaan Groep op voorhand, in goede samenwerking met de curator, een doorstart van alle activiteiten mogelijk heeft gemaakt. Voorafgaand is gezamenlijk gezocht naar geschikte overnamekandidaten. Door de overname van de activiteiten is de continuïteit en de kwaliteit van de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk in Noord Nederland gewaarborgd en een belangrijk deel van de werkgelegenheid gered. Op de locaties in Friesland en Groningen werkten zo’n 150 medewerkers, oftewel 68 fte. Daarvan blijven 60 volledige arbeidsplaatsen behouden.

Crisis

De opvangactiviteiten van Timpaan hebben in de achterliggende jaren te lijden gehad onder de terugloop van het aantal kinderen. Deze terugloop werd veroorzaakt door de economische crisis, de verlaging van de kinderopvangtoeslag, waardoor de opvang te duur werd voor gezinnen, alsmede door de krimp en de leegloop in de Noordelijke regio’s en een lager aantal geboorten. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.