Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Testouders gezocht

Weija Steffens
Het project Directe Financiering krijgt steeds meer vorm. De bouw- en testfase van het systeem komt in zicht. Stichting Voor Werkende Ouders zoekt ouders die (gastouder)opvang afnemen die het nieuwe financieringsstelsel voor de kinderopvangtoeslag willen testen.
1-Testouders.jpg
Het nieuwe financieringssysteem wordt op zijn vroegst in 2019 ingevoerd. - Foto: Fotolia

Meedoen is makkelijk en kan gewoon vanaf de bank. Een keer per maand krijgt de testouder een linkje van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) waar hij of zij kan reageren op de input. Ouders kunnen aangeven of het systeem werkt, duidelijk genoeg is, waar ze tegenaan lopen en wat beter kan. Ouders die willen testen kunnen zich opgeven bij Stichting Voor Werkende Ouders.

Op de schop
De huidige kinderopvangtoeslag gaat op de schop. Het kabinet heeft plannen op de kinderopvang op een andere manier te financieren. Die nieuwe manier van financieren komt in plaats van de huidige kinderopvangtoeslag. De toeslag zal niet meer naar ouders, maar rechtstreeks naar de kinderopvangorganisatie of het gastouderbureau worden overgemaakt. De verwachting is dat dit nieuwe systeem op zijn vroegst in 2019 wordt ingevoerd.

Ook de branche-organisaties kijken met vertrouwen naar de nieuwe manier van financieren. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.