Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting MMiK stopt ermee

Middenmanagers

Het beëindigen van het voorzitterschap door André Feije (Regiomanager Kern Kinderopvang) leidt het einde in van Stichting MMiK. De stichting Middenkader Managers in de Kinderopvang zette zich de afgelopen jaren in voor middenmanagers en bracht locatie-, en clustermanagers uit heel Nederland met elkaar in contact. Een nieuwe voorzitter werd na de bekendmaking van het vertrek van Feije niet gevonden.

Activiteiten
Het ontstaan van MMiK kwam ter sprake tijdens de Managementdag van 2008. Een jaar later werd MMiK op de Managementdag van 2009 gepresenteerd. Ter plekke meldden 55 middenmanagers zich aan als symphatisant. MMiK werd later omgezet in een stichting. Het bestuur werd naast André Feije gevormd door Miranda Wildbret (Kinderdagverblijf Ukkie),  Ans Verhoeven (Catalpa maar inmiddels met pensioen), Wilma de Vries (Catalpa) en Saskia van Zitteren (Stichting Kinderopvang Amersfoort). MMik had naast een actief forum en bijeenkomsten ook een vaste column in tijdschrift Management Kinderopvang.

Tijdsdruk
‘Het is jammer dat het eindigt, maar managers krijgen het in deze drukke tijd niet meer voor elkaar om tijd vrij te maken voor MMiK’ zegt oud-bestuurslid Saskia van Zitteren. ‘Bijkomend nadeel is dat we over heel Nederland verspreid zijn. Ook voor ons nam de tijdsdruk enorm toe.’

Interne contacten
Of en wie er in het gat springt dat MMiK achterlaat is niet bekend. Van Zitteren weet wel dat er de afgelopen jaren stevig genetwerkt is onder middenmanagers en dat zij het als voordeel zagen om met collega’s van andere organisaties te praten over hun vak. ‘Nu zal dat netwerken wel weer wat meer intern gericht zijn. Aan de andere kant weet ik zeker dat ik gewoon contact houd met de waardevolle contacten die ik door MMiK heb opgedaan.’

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.