Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sharon Gesthuizen nieuwe voorzitter BMK

Tweede Kamerlid van de SP, Sharon Gesthuizen, is met overweldigende meerderheid gekozen als nieuwe voorzitter van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). Zij volgt Kathalijne Buitenweg op die juist terugkeert in de Tweede Kamer.
Gesthuizen.jpg
Sharon Gesthuizen ziet graag dat de kinderopvang wordt georganiseerd vanuit een maatschappelijke opdracht. - Foto: ANP Photo

Daarmee heeft de BMK haar gewenste nieuwe voorzitter in huis. In een persbericht zegt de branchevereniging veel vertrouwen te hebben in de nieuwe voorzitter. ‘Met haar jarenlange politieke ervaring in Den Haag, haar uitgebreide politieke netwerk en haar zakelijke en verbindende kwaliteit zal ze een waardevolle rol vervullen voor de BMK.’

Over Gesthuizen

Gesthuizen is nu ruim tien jaar Tweede Kamerlid voor de Socialistische Partij. In haar begintijd heeft ze enkele maanden het woord gevoerd over de kinderopvang, later kreeg ze asiel en economische zaken in haar portefeuille. Afgelopen voorjaar kondigde zij aan de politiek te verlaten nadat zij haar termijn heeft uitgediend. Ze gaat pas volledig aan het werk voor BMK als de Tweede Kamer met verkiezingsreces is. Dat begint op 24 februari. ‘Tot die tijd zal ze het woord niet voeren over kinderopvang en zich ook bij discussies in de fractie op de vlakte houden’, aldus de politica in een toelichting.

Buitenweg

Kathalijne Buitenweg maakte haar vertrek al ruim een half jaar na de start van BMK bekend. De BMK dankt haar voor haar inzet. ‘Mede dankzij Kathalijne Buitenweg heeft de BMK zich in korte tijd een niet meer weg te denken positie verworven als gesprekspartner richting ministeries, politiek, partnerorganisaties, pers en media. Buitenweg vervolgt haar carrière als hoogstgeplaatste vrouw op de kieslijst voor GroenLinks. Met een tweede plek op de lijst na Jesse Klaver zal zij vrijwel zeker in de Tweede Kamer komen na de verkiezingen.

Maatschappelijke opdracht

Uiteraard wordt de visie van BMK dat kinderopvang een basisvoorziening moet worden als publieke voorziening gedeeld door Gesthuizen. Zij ziet graag dat de kinderopvang wordt georganiseerd vanuit een maatschappelijke opdracht. BMK is na de oprichting in april 2016 snel gegroeid en vertegenwoordigt inmiddels bijna 30 procent van de markt.

Begin november sprak Kinderopvangtotaal nog met Kathalijne Buitenweg over het eerste half jaar van BMK. Daarin keek ze positief achteruit, maar ook hoopvol vooruit naar de Tweede Kamerverkiezingen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.